01 lipca 2016

Domowe hot-dogi

Szybkie do przygotowania hot-dogi są świetną przegryzką na mecz, film, albo dla głodnych maluchów.. Możecie je zrobić w przerwie na reklamę, bo zajmie to ok. 10 minut. Proste jedzenie nie wymaga co ważne, ogromnych przygotowań. Więc zachęcam Was do spróbowania.

Składniki:
tyle parówek, co bułek - oczywiście możecie kupić gotowe bułki do hot-dogów, ale ja za nimi nie przepadam, dlatego kupuję zwykłe bułeczki, z tym że podłużne
musztarda
ketchup
papryka konserwowa
sałatka szwedzka (ogórki konserwowe)
marynowana cebulka (zwykła biała/czerwona)

Parówki wrzucić do wody i poczekać aż się zagotują. W tym czasie przygotować sałatkę. Paprykę konserwową, sałatkę szwedzką i cebulę pokroić w drobną kostkę i zmieszać. 

Bułki można podgrzać na suchej patelni, by były ciepłe, lub chrupiące, ale niekoniecznie jeśli są świeże.

Bułki naciąć na wierzchu, rozchylić. Posmarować musztardą. Włożyć parówkę i polać ją ketchupem (nie za dużo), a na to wyłożyć łyżkę wcześniej przygotowanej sałatki. Gotowe. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz