01 lutego 2013

Sałatka ekspresowa


Już szybciej chyba nie można przygotować sałatki, a jeśli można to chętnie przeczytam.

Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka ananasa pokrojonego w kostkę
2 łyżki majonezu (wesja light - jogurt)

Fasolę, kukurydzę i ananasa odsączamy na sicie.  Łączymy wszystkie składniki. Wstawiamy na około godzinę do lodówki. Smacznego!

3 komentarze:

  1. Kolejny podobny przepis :)
    Wypróbuje z ananasem :)

    Dodaję Cię do ulubionych bo bardzo podba mi się Twój blog i przepisy które umieszczasz :)

    Pozdrawiam!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo sie cieszę :D nie będę ukrywać. Własnie po przetyniu wpisu na Twoim blogu przypomniałam sobie o tej prostej sałatce i postanowiłam, choć na razie bez zdjęcia podzielić się przepisem. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Gdzie nie wejdę tam widzę tuńczyka :D również u mnie. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń