Głównymi składnikami tego dania jest mięso wołowe oraz ryż. Jest to danie bardzo syte, przy czym wzbogacone dodatkami staje się doskonałą potrawą dla wymagającego grona.
2 torebki ryżu
500 kg mielonego mięsa wołowego
5 pokrojonych, suszonych pomidorów
2 łyżki oliwy z oliwek
2 drobno posiekane ząbki czosnku
2-3 łyżeczek suszonego oregano
2 drobno posiekane ząbki czosnku
2-3 łyżeczek suszonego oregano
1 puszka krojonych pomidorów
1 puszka czerwonej fasoli bez zalewy
1 puszka czerwonej fasoli bez zalewy
1 duża czerwona papryka pokrojona w kostkę
1 duża cebula pokrojona w kostkę
1 kostka bulionu wołowego rozprowadzona w pół litra wody
1 łyżeczka chili
sól, pieprz
Dodatki:
kwaśna śmietana
tortilla chips
ogórki kiszone pokrojone w słupki
ogórki kiszone pokrojone w słupki
Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i suszone pomidory. Gotujemy pod przykryciem kolejne 15 minut, od czasu do czasu mieszając, aby mięso nie przywarło, a papryka zmiękła. Na koniec dodajemy fasolę i po około 5 minutach możemy podawać gorące z ryżem i dodatkami.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz