
Chrupiące ziemniaczki są świetnym daniem, ponieważ mogą stanowić zarówno samodzielny posiłek jak i być doskonałym dodatkiem do obiadu. I właśnie jako dodatek wykorzystałam je do wołowiny w winie, którą przygotowałam według przepisu z miesięcznika
KUCHNIA nr 9/2011 str. 34. Wyszło popisowo i pysznie. Polecam!
Składniki:
ziemniaki
sól
oliwa do pokropienia
suszone zioła w zależności od gustu (tymianek, zioła prowansalskie albo oregano)
Ziemniaki myję, obieram i kroję na talarki grubości ok. 0,5 cm. Układam schodkowo na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posypuję odrobiną soli. Skrapiam oliwą i posypuję ulubionymi ziołami. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do ok. 180 st. i piekę, aż ziemniaki pięknie się zrumienią.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz