28 stycznia 2013

Pasta z wędzonej makreli z natką pietruszki

Wszelkiego rodzaju pasty na kanapki są świetne zarówno na codzienne śniadanie, jak i przyjęcie w gronie znajomych. Pasty rybne, mają jednak dodatkowy stopień trudności - ryby muszą być bez ości. Ale zawsze warto. Przygotowanie tej pasty z makreli zajmie Wam zaledwie kilka minut.



Składniki:
1 wędzona makrela
3-4 jajka na twardo pokrojone w drobną kosteczkę
2-3 drobno posiekane kiszone ogórki
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
1 łyżka majonezu
1 drobno posiekana czerwona cebulka
sól, pieprz

Mięso makreli pozbawione ości rozgniatamy widelcem, łączymy z pozostałymi składnikami. Na końcu dodajemy majonez. Pasta rewelacyjnie smakuje ze świeżym pieczywem. Smacznego!

2 komentarze:

  1. U mnie na blogu również znalazł się przepis na taką paste. Jedyna różnica polega na tym, że nie dodaje do niej jajek. Następnym razem spróbuje :)

    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Widzę że od kilku miesięcy jest moda na makrelę wędzoną:) ryby sa zdrowe zatem trzeba jeść ich duuuużo;) ja też od wieków robię bez jajek. Spotkalam się z takim przepisem już kilkakrotnie i przepraszam ale nie skuszę się na połączenie mojej pasty z jajkami;) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń