Składniki:
kubeczek jogurtu naturalnego 400 g jedna galaretka o dowolnym smaku
1-2 łyżki stołowe cukru pudru
owoce do udekorowania
Przygotowuję galaretkę według przepisu na opakowaniu i czekam aż przestygnie. Do jogurtu dodaję cukier puder i całość mieszam dokładne mikserem jednocześnie powoli wlewając przestudzona galaretkę. Tak przygotowana masę przelewam w salaterki i wstawiam do lodówki na kilka godzin aby dobrze zastygła.
Ja przygotowałam wersję z malinami. Jak widzicie, rozłożyłam deser do salaterek i po prostu nimi przyozdobiłam. Ale możecie też wrzucić owoce do masy zanim zastygnie.
A! I pamiętajcie, że ananas i kiwi nie są odpowiednimi owocami do tego rodzaju deserów, gdyż najzwyczajniej w świecie uniemożliwią zastygnięcie żelatyny i deser będzie płynny. A teraz się bawcie. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz