Dziś proponuję Wam kilka łatwych sałatek. Tą sałatkę uwielbiam ze względu na swoja lekkość i cudowne połączenie smaków ostrego ze słodkim.
Składniki:
1 woreczek ryżu
dwa surowe dzwonka łososia
pęczek natki pietruszki
2 łyżki musztardy
1 łyżka miodu
Ryż gotujemy uważnie, aby był sypki a nie kleisty. Jednocześnie na parze gotujemy łososia około 10-15 minut. Kiedy ryba ostygnie oddzielamy mięso od skóry i ości. Natkę pietruszki drobno siekamy. Osobiście uważam, że im więcej pietruszki w tej sałatce tym jest smaczniejsza. Delikatnie mieszamy wszystkie składniki.
Sos - mieszamy musztardę z miodem na jednolitą masę. Sałatkę najlepiej wymieszać z sosem tuż przed podaniem. Dzięki temu ryż i ryba dłużej zachowują świeżość.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz