19 maja 2015

Sałatka ze świeżym szpinakiem, jabłkiem i serkiem pleśniowym

Proste sałatki są doskonałym rozwiązaniem na szybkie przyjęcie, czy zdrową przekąskę. Sama uwielbiam najprostsze połączenie smaków. Tę sałatkę zaserwował mi mój Ukochany i uważam, że jest genialna. Szorstkość liści szpinaku przełamana słodyczą i delikatnością jabłka, a na koniec ser pleśniowy i orzechy, czyli połączenie wyraźnych smaków dodające sałatce ostrości. Dziękuję Kochanie!

sałatka z jabłkiem


Składniki:
garść liści szpinaku
1 soczyste jabłko
1/2 cytryny
50 g twardego sera pleśniowego
3 łyżki orzechów laskowych

Umyty szpinak porwać. Na niego zetrzeć na grubych oczkach jabłko, a następnie skropić je sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Posypać całość pokruszonym serem pleśniowym i posiekanymi orzechami laskowymi. Gotowe i smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz